Resultaten voor Biologisch-Archeologisch

 
Biologisch-Archeologisch
bol.com Ezinge 9789036774031 Piet Kooi Boeken.
Het archeologisch onderzoek in Nederland heeft zich in de eerste helft van de twintigste eeuw tot een geheel eigen tak van wetenschap ontwikkeld. Belangrijke speler in dat vakgebied was het Biologisch-Archeologisch Instituut onder leiding van A.E. Ettelijke grafheuvels, urnenvelden, terpen en wierden werden onderzocht, in een tijd dat veel door afgravingen en ontginningen verloren dreigde te gaan.
Tjerk Vermaning Wikipedia.
Hoogeveen en de steentijd: een archeologische oriƫntatie met betrekking tot werktuigen en sculpturen uit het Heidelbergien en enkele andere culturen, gevonden in en rond Hoogeveen, en enkele geologische gegevens van de vondstgebieden, vooraf gegaan door een overzicht van ontwikkelingen rondom Tjerk Vermaning.
Heveskesklooster Wikipedia.
Fundamenten van de in 1586 uitgebrande kloosterkerk van Oosterwierum, vierhonderd jaar later blootgelegd. In het kader van de Monumentenwet werd op de wierde in de jaren 1982-1986 archeologisch onderzoek verricht door het Biologisch-Archeologisch Instituut BAI van de Rijksuniversiteit Groningen. 1 Daarbij werden niet alleen de fundamenten van de kloosterkerk en bijbehorende kerktoren teruggevonden, maar geheel onverwacht ook het noordelijkste hunebed in Nederland, G5 2 en een steenkist uit het neolithicum.
Biologisch-Archeologisch Platform.
Het BAP bevordert onderzoek, onderwijs, communicatie en integratie van biologisch-archeologisch onderzoek binnen de archeologie. De doelstelling van het Biologisch-Archeologisch Platform BAP luidt.: Het bevorderen van de integratie van het bio-archeologisch onderzoek in de archeologie en het stimuleren van de ontwikkeling van het vakgebied.
Voorjaarssymposium Biologisch-Archeologisch Platform ArcheoHotSpots.nl.
Voorjaarssymposium Biologisch-Archeologisch Platform. donderdag 7 april 2016 van 1300: tot 1700.: Op 7 april 2016 organiseert het Biologisch-Archeologisch Platform BAP een voorjaars-symposium: Het scheepsleven. Het leven van en op het schip. Schepen door de eeuwen heen staan centraal op deze dag.
Even voorstellen: Het Biologisch Archeologisch Platform Research database University of Groningen.
View graph of relations. University of Groningen staff: edit these data. Volg ons op facebook twitter linkedin rss instagram youtube. Open dagen en introductie. Een leven lang leren. The University in your language. Zoek een deskundige. Centrum voor Informatie Technologie.
Biologisch-Archeologisch Instituut BAI.
Biologisch-Archeologisch Instituut BAI. Organisatie type: Archeologisch Instituut. reageer Uw reactie. Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken.
Biologisch-Archeologisch Platform.
De vereniging het Biologisch-Archeologisch Platform, kort BAP, probeert de integratie van het biologisch-archeologisch onderzoek in de archeologie te verbeteren en de ontwikkeling van dit vakgebied te stimuleren. Zij tracht dit doel te bereiken door zich te concentreren op drie gebieden, te weten onderzoek, onderwijs en communicatie.

Contacteer ons